Netty van Megen
is sinds 2007 voorzitter van de SVVT. Zij studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Leiden waar zij cum laude afstudeerde met als specialisatie historische taalkunde. Van haar onderzoek naar niet-literair taalgebruik in zeventiende-eeuwse persoonlijke brieven zijn diverse publicaties verschenen. Momenteel is zij taalcoach bij de Stichting Vluchtelingenwerk, corrector, medewerker aan het historische krantenproject van het Meertens Instituut en mezzosopraan in een vrouwenkoor.
Nina Geerdink
is sinds 2011 lid van het bestuur van de SVVT. Zij werkt als universitair docent oudere letterkunde bij de opleiding Nederlands van de Radboud Universiteit Nijmegen. In haar onderzoek naar de zeventiende- en achttiende-eeuwse literatuur heeft zij bijzondere aandacht voor vrouwelijk schrijverschap. Zij publiceerde onder andere over Katharina Lescailje (1649-1711) en werkt op dit moment samen met Carme Font Paz (Universiteit Barcelona) aan een bundel over de economische belangen van schrijvende vrouwen in vroegmodern Europa.
Lieke van Deinsen
is sinds januari 2014 penningmeester van de SVVT. Ze studeerde in 2011 af aan de onderzoeksmaster Letterkunde & Literatuurwetenschap aan de Radboud Universiteit op een scriptie over de werking van emoties in vaderlands-historisch toneel in de tweede helft van de achttiende eeuw. Hierbij keek ze meer specifiek naar het toneelwerk van de achttiende-eeuwse dichteres Lucretia Wilhelmina van Merken. Momenteel werkt ze aan een proefschrift (zie http://www.proudtobedutch.org) waarin vooral veel schrijvende mannen centraal staan, maar de interesse in schrijvende vrouwen heeft haar nog niet in de steek gelaten.
Sophie Reinders
is sinds januari 2014 secretaris van de SVVT. Zij studeerde Nederlandse Taal en Cultuur met een minor Europese studies aan de Universiteit van Amsterdam. In maart 2011 voltooide zij cum laude de researchmaster Nederlandse letterkunde. Vanaf oktober 2011 werkt Sophie Reinders als promovenda historische letterkunde aan het project Sharing and shaping culture. Women’s alba as social objects, 1570-1610 (voor meer informatie zie http://www.alba-amicorum.nl/).