Welkom

op de nieuwe website van de Stichting Vrouwengeschiedenis van de Vroegmoderne Tijd.

De Stichting Vrouwengeschiedenis van de Vroegmoderne Tijd is begonnen als interdisciplinaire studiegroep in 1988 en sinds 1991 gaat deze groep verder als de Stichting Vrouwengeschiedenis van de Vroegmoderne Tijd, kortweg SVVT.

In de vijftien jaar waarin de Stichting bestaat, is veel veranderd op het gebied van vrouwengeschiedenis. Het onderzoek naar vrouwen in de geschiedenis hoeft niet langer verdedigd te worden, maar is een geaccepteerd onderdeel van de geschiedwetenschap geworden. Het kan natuurlijk altijd nog beter en daarom zal de stichting zich altijd blijven inzetten voor vrouwengeschiedenis.

De SVVT organiseert jaarlijks twee bijeenkomsten (studiemiddagen) met o.a. lezingen over lopende of voltooide onderzoeken. De onderwerpen van deze lezingen zijn legio en ook zeer gevarieerd, zoals vrouwen in kunst en literatuur, prostitutie, feministische tekstanalyse, gender, schrijvende vrouwen, emotionele cultuur en ga zo maar door. Ook worden de bijeenkomsten soms gevuld met workshops of excursies naar musea of naar lezingen van andere instellingen op het gebied van vrouwengeschiedenis (bijv. de Belle-van-Zuylendag). De bijeenkomsten zijn toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in vrouwengeschiedenis van de vroegmoderne tijd. Toegang is gratis voor leden; niet-leden betalen een kleine toegangsprijs.

Hier zullen wij u op de hoogte houden van alle onze activiteiten en kunt u onze nieuwsbrief Astraea bekijken.

Lady WritingTheorbo-wright

Een gedachte over “Welkom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s